Per conduir per Espanya caldrà aprendre les dues noves senyals pintades al terra que s’estan aplicant en fase experimental

Les marques a la voravia indicaran si s'ha de reduir la velocitat o si a prop hi ha un pas de vianants

Des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, juntament amb la Direcció General de Carreteres, s’està treballant una nova normativa sobre marques viàries amb l’objectiu de millorar la seguretat a les carreteres.

Per ara, s’ha posat en marxa la prova només en un lloc, una travessia de l’N-122 Nava de Roa (Burgos), i s’han fet servir dues menes de marques viàries, “dents de drac” i “línies de vora trencades”:

➡️ Dents de drac: Aquesta marca s’ubicarà al principi de la travessia i obligarà els vehicles a reduir la velocitat respecte al tram anterior, adaptant la conducció a les noves circumstàncies de la carretera.

➡️ Línies de vora trencades: Aquesta marca s’ubicarà abans d’un pas de zebra per indicar al conductor que s’hi apropa i que ha de reduir la velocitat.

Aquesta fase experimental permet analitzar l’eficàcia, la percepció i la comprensió dels conductors davant les noves marques viàries abans d’implementar-les del tot als altres trams de la xarxa de carreteres.

Exit mobile version