Putin ordena un alto el foc de 36 hores a Ucraïna

Segons el Kremlin, la decisió arriba després de la crida de l'església ortodoxa russa, que celebra el Nadal el dia 7 de gener

Vladimir Putin.

El president de Rússia, Vladímir Putin, va ordenar avui un alto el foc de 36 hores a partir de les 12.00 hores de Moscou de demà divendres al llarg de tota la línia del front a Ucraïna, va informar el Kremlin. Segons la nota de la Presidència russa, la decisió del cap de l’Estat és en reposada a la crida del patriarca de l’Església ortodoxa russa, Kiril, d’establir una treva de Nadal, que els creients ortodoxos celebren el 7 de gener.

“Ordeno al Ministre de Defensa de la Federació Russa que introdueixi un règim d’alto el foc al llarg de la línia de contacte amb Ucraïna des de les 12.00 hores del 6 de gener fins a les 00.00 hores del 7 de gener”, assegura Putin. Com a resposta a aquestes paraules, l’assessor de Volodímir Zelensky, Myjailo Podolyak, va qüestionar que Kiril “no és una autoritat per a l’ortodòxia global”, denunciant que actua com a “propagandista de la guerra”. “La declaració sobre la ‘treva nadalenca’ és un parany cínic i un element de propaganda”, lamenta.

Exit mobile version