Andorra Telecom ha denunciat els atacs hackers de divendres i dissabte a la policia. Ha traslladat tota la informació que tant la companyia com els seus subministradors disposen sobre l’atac de denegació de serveis que va ser, tal i com ha avançat Poble Andorrà, el més gran de la història. La documentació mostra els orígens de les onades contra Andorra i cal veure com es pot col·laborar amb Interpol, segons fonts propers al cas, dins de l’àrea de lluita contra la ciberdelinqüència.
No és fàcil la recerca dels autors de l’atac, però hi ha un factor clau. Un atac d’aquest volum amb més de dos milions de màquines esclaves en més de 50 països atacant a Andorra al mateix temps és una operació d’un altíssim cost econòmic. Com a mínim centenars de milers d’euros. Per tant, està clar que no va ser un hacker ni un grup de pirates informàtics que es van posar d’acord. Es tracta d’un cop organitzat i amb suficients recursos al darrere per acabar bloquejant els youtubers. Les fonts consultades parlen de centenars de milers d’euros, però és impossible saber-ho i podrien ser xifres encara molt superiors tenint en compte que va durar més de dues hores i mitja. El de divendres va concentrar en un punt 15 vegades tot el trànsit d’internet d’Andorra en peticions simultànies d’accés fins que va rebentar les connexions.
Un dels punts importants és que els pirates disposaven dels números de les IP dels youtubers residents i van poder així centrar-se en tombar les seves connexions, tal i com al final van aconseguir.
Explicació de com es fan els atacs de denegació de servei com els de divendres i dissabte a Andorra