Una parella va ser detinguda per una baralla en la qual es van produir lesions mútues. En concret, l’informe policial fa constar que la dona va esgarrapar la cara i
el braç de la seva parella, mentre que ella presentava hematomes importants als braços. L’home va declarar, segons l’aute, que “mantenen una relació sentimental des de fa més de deu anys; que aquell dia havia begut; que no recorda el motiu de la discussió i que al dia següent es va arreglar el conflicte, el qual no s’ha tornat a reproduir”.
Per aquests fets, Govern va decretar l’expulsió durant tres anys de la dona perquè no residia a Andorra, l’home, en canvi, resideix i treballa a Andorra. La dona va recórrer oposant-se a l’expulsió perquè en la baralla “no s’han produït lesions remarcables” i després de l’incident “mantenen la seva relació de parella”. Afegia que “els fets no suposen un risc per a la seguretat de l’Estat, les persones o els béns o per a l’ordre públic” i que “la mesura d’expulsió li impediria accedir al Principat i mantenir la relació sentimental amb la seva parella”.
Govern s’oposava al recurs perquè “aquests fets constitueixen un risc” que justifica la mesura d’expulsió i perquè la dona “no acredita cap vincle jurídic amb la seva parella, ni tampoc des de quan mantenen una relació. D’altra banda, tampoc és resident al Principat”.
El Tribunal de Batlles va donar la raó a Govern, però el Tribunal Superior administratiu ha canviat la decisió i considera que no s’ha d’expulsar la dona sinó que només cal un avís d’expulsió. El Superior considera que “és cert que la interessada no resideix al Principat de forma permanent, però cal tenir en compte que la mesura d’expulsió li impediria entrar en el territori andorrà, ni tan sols en règim turístic” i “això incidiria negativament sobre la relació de parella”. Per tant, es canvia l’expulsió per tres anys per una advertència d’expulsió.