Un home de nacionalitat algeriana, va sol·licitar una autorització per reagrupament familiar per establir-se a Andorra -al·legant que s’havia casat amb una resident l’agost del 2019. Automàticament, va demanar l’autorització per residència i treball que també li va ser concedida a l’octubre d’aquell any. Al juliol del 2020, l’home va instar la renovació de l’autorització i va indicar en la sol·licitud que vivia a Andorra amb la seva esposa. Es va realitzar una investigació policial que va determinar que tot era un muntatge per utilitzar un matrimoni de conveniència per obtenir la residència a Andorra i es va instar a desestimar la seva renovació.
Tot el muntatge es va descobrir arran d’una trucada anònima on s’indicava que el matrimoni s’havia materialitzat perquè l’algerià pogués aconseguir el permís. S’explicitava que s’havia establert una boda de conveniència per la qual la dona va cobrar cinc mil euros.
Quan la policia va entrevistar la dona, aquesta va confirmar que ella coneixia a la tieta de l’home que és qui va organitzar-ho tot. Treballaven juntes en una empresa de neteja. I va reconèixer que, seguint les instruccions de la tieta, va viure només un mes amb el seu ‘marit’. Després va marxar a Colòmbia amb un company, va tornar mesos després i va viure amb la seva mare a Encamp fins que es va traslladar al Pas de la Casa. La mare va confirmar tota la història
L’home, per la seva condició d’extracomunitari, el seu currículum i nivell d’estudis, no hauria pogut regularitzar la seva situació administrativa al Principat. Quan es va fer l’enquesta, l’algerià no sabia escriure el nom de la seva dona i ni tan sols tenia cap dels números de telèfon d’ella. I l’home parla només francès i algerià i la dona no entén cap dels dos idiomes. Tampoc hi ha cap fotografia dels dos junts. L’algerià va reconèixer que es comunicaven per Google Translator.
lo minim seria prohibir l entrada al pais de per vida, no son gent benvinguts aqui
L’idioma algerià no existeix. Parlen l’àrab i molts bereber (amazig)
Res de nou,tota la vida sa Fet aixo al país.