Tant la majoria que dóna suport a Govern com el PS han actuat per tombar la proposta de creació d’una nova figura d’autònom anomenada ‘treballador per compte propi econòmicament dependent’ que facilitava l’arribada d’Uber a Andorra. Aquesta figura, molt polèmica a Europa, i que és coneguda com a ‘fals autònom’ permet a empreses d’aquest tipus, també les de repartidors, tenir treballadors sense ser assalariats. La figura es creava dins de la reforma de la figura de l’autònom que va presentar Jordi Gallardo. La majoria que dóna suport a Govern ha fixat una esmena que elimina la figura, com també hi ha fet el PS, i es deixa una referència genèrica a que Govern estudiï aquest tipus de condició per si en el futur es decidís que s’ha d’incorporar.
Concretament, s’indica que “s’encomana al Govern que dugui a terme una anàlisi específica de la figura del treballador per compte propi econòmicament dependent, per dotar-la d’una regulació pròpia, que permeti diferenciar clarament aquesta figura de la de les persones assalariades i garantir la seva protecció jurídica, tenint en compte els criteris jurisprudencials recentment establerts als països del nostre entorn, així com els diversos models adoptats pel dret comparat”.
La consellera socialdemòcrata Judit Salazar també ha mostrat el rebuig a aquesta figura del “Règim del treballador per compte propi econòmicament dependent”, ja que suposa una “nova proposta de precarietat laboral” que intenta legalitzar la figura del “fals autònom”, una pràctica que està sent perseguida i castigada per diferents Estats d’Europa.La consellera general explica que amb aquesta proposta el ministeri d’Economia força a assumir als treballadors càrregues i costos, com per exemple taxes, que no tindrien si fossin assalariats. Així mateix, puntualitza que, si no es tracta d’un “fals autònom”, no s’entén perquè han de tenir un règim especial, diferent de la resta de treballadors per compte propi, en funció de a qui presten els seus serveis.