El Govern ha informat aquest dijous que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia al Principat és de 9.779 persones i es registren un total de 8.942 altes.
El total de defuncions ja ha arribat a 100, després de la mort les darreres hores de 2 pacients: l’una estava ingressada a la Clínica Sant Vicenç d’Enclar i l’altra a la planta COVID-19 del Cedre, procedent de l’Hospital.
Actualment hi ha 737 casos actius i 27 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. D’aquesta manera, en les darreres 24 hores s’han produït 5 nous ingressos. A més, l’UCI compta amb 13 pacients, un més que ahir –11 amb ventilació mecànica–. A la planta COVID-19 del Cedre hi ha un padrí menys ingressat, però hi resten 5 padrins, dels quals 2 són procedents de Salita, 1 de la Residència Albó i 2 d’Urgències de l’Hospital.
Pel que fa a les vacunes, durant la jornada del dilluns es van subministrar 35 vacunes, totes a professionals de la Salut de diversos àmbits que van rebre el vaccí a les instal·lacions del SAAS.
Finalment, pel que fa a la població escolar, 68 aules estan sota vigilància activa –22 total i 46 parcial– i 54 en vigilància passiva.
Aquesta és la xifra què el gener de 2020 en base a estadístiques vam calcular per a un 70% de la població d’Andorra infectada en un termini d’un any, o sigui unes 56.000 persones. D’aquesta data varem calcular un 91% dins final de vida, un 6% entre 50 i 70 anys per altres patologies associades i un 3% excepcional. Varem deixar entre un 10 i un 20% què mai es contagiaria per ser ja immunes als sars per genètica. Molts factors en base a ADN i herències i hi influeixen i no hi ha estudis a Andorra, tampoc a la majoria de Països europeus.
Amb el què tenim un 0’17% de letalitat del virus què es dins la xifra mitja reconeguda en base a dades fiables dels països què han tractat de manera responsable les dades.
És la millor notícia des del setembre de 2019 quan comencen els primers casos, podem dir què el nostre País ha superat la pandèmia amb notable alt.
Una mica arriscat perquè s’ha de tenir en conta que la debilitat i edat implica una ratio major. Crec però que ho encertes perquè coincideix amb les dades que jo tinc de varios països africans. Amb una mostra de 1000 persones es pot saber.
Els nivells de contagi i com, comença a fer pensar que poca gent no ens hem contagiat ja. Jo mateix ara no conec ningú que no l’hagi tinguda.