Sanitat va fer més de 100 expedients a bars i restaurants i va tancar quatre establiments per faltes reiterades

Des de l'inici de la pandèmia s'han fet 2.000 inspeccions als establiments

Sanitat ha tramitat més de cent expedients a bars i restaurants en les més de dues mil inspeccions que s’han fet durant la pandèmia. De tots els procediments, quatre locals van haver de ser tancat per les faltes reiterades i l’incompliment dels protocols o les normes de la Covid-19.

El manteniment de la distància entre taules i l’elaboració del registre de clients són les mesures que més s’incompleixen, segons ha apuntat el cap de l’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Jesús Galindo, ja que “molta gent no s’ho pren seriosament”. Galindo ha fet aquestes manifestacions a Andorra Televisió.

Les inspeccions han estat realitzades per desena d’inspectors que vigilen de forma aleatòria si els clients porten la mascareta mentre no consumeixen i, fins fa unes setmanes, si els locals aturaven el servei el temps indicat per Govern per ventilar els espais interiors.

El 90% dels expedients sancionadors corresponen a infraccions lleus i la resta, a greus, per reincidir en la comissió de les infraccions tipificades a la llei general de sanitat. Galindo ha explicat que cada cop que es fa una inspecció s’emplena el qüestionari que reflecteix quines mesures es compleixen i quines no. El cap d’àrea destaca que es tracta d’un procediment “molt garantista” i que un cop es notifica la incoació de l’expedient sancionador hi ha la possibilitat d’al·legar o interposar recurs.

Exit mobile version