La resident francesa Catherine Techer, detinguda i a l’espera de judici acusada d’estafa piramidal, havia demanat que s’aturi la seva causa per tot un seguit de problemes. Considera que en la instrucció de la causa hi havia actuacions ocultes, es va violar el secret de la correspondència entreclient i advocat i la indefensió en no haver-li donat còpia dels discs durs dels ordinadors i la clau USB que es va quedar la policia.
El Tribunal Superior ha rebutjat l’incident de nul·litat plantejat per Techer perquè les seves al·legacions ja les va presentar en el recurs que havia fet anteriorment i se li van tombar. I la repetició dels mateixos arguments no canvia la decisió. A més, l’incident de nul·litat hauria de presentar-se sobre actuacions ja tancades i no que encara s’estan desenvolupant.
L’aute del Superior indica que Techer “torna a desenvolupar els mateixos motius ja plantejats i examinats de manera completa, precisa i extensa a la resolució del Batlle instructor de data 17 de
desembre de 2021, havent–se de rellevar que l’incident de nul·litat d’actuacions no constitueix una nova instància processal on es puguin revisar els pronunciaments de la resolució impugnada”.
Techer era la propietària de l’empresa andorrana d’inversió amb viatges To the Top per la qual s’aportaven periòdicament diners per disposar en el futur de viatges d egran luxe. L’empresa de la resident francesa de 51 anys Catherine Techer s’hauria dedicat, segons les acusacions, a vendre accions de la companyia a un preu de cinc mil euros per paquet. Amb aquesta inversió, teòricament, es passava a ser copropietari d’una part del negoci dedicar als viatges de luxe, a la gestió de patrimonis i gestions d’empreses. Hi hauria gent que, amb la promesa d’un gran benefici, hauria invertit molt més. L’empresària hauria recaptat fins a tres milions d’euros de centenars ciutadans francesos i belgues que haurien invertit en la societat. Oferia productes d’inversió com criptomonedes, immobiliari, borsa o, fins i tot, vins. La societat estava en un despatx del Prat de la Creu d’Andorra la Vella.
El model era clarament piramidal. Els sis primers mesos s’oferia una rendibilitat del 16% si s’invertia el mínim de cinc mil euros. O sigui 600 euros. A partir del setè mes, la rendibilitat passava al 24%. Si s’optava per convèncer altra gent, l’estafa piramidal, el rendiment encara era molt superior. Si s’arribava a captar un milió d’inversió es prometien 360.000 euros. Com tota estafa piramidal hi havia quatre nivells d’inversors i a mesura que es captaven més s’anava pujant en l’escala i suposadament es rebien més rendiments.
Les acusacions de frau comencen abans de l’estiu de l’any passat quan es denuncia públicament que la societat no té cap mena de contravalor per estar demanant aquest capital per les suposades accions. L’únic que tenia en valor eren tres mil euros de capital social d’una SLU a Andorra. Fins i tot, alguns dels inversors es van desplaçar a Andorra per demanar explicacions i es van trobar amb la porta amb un rètol i ningú dins del despatx. A partir d’aquí va començar la campanya de denúncia a la policia i a través de les xarxes socials per intentar recuperar la inversió i la Justícia andorrana va actuar.