Este estado no es miembro oficial de la Unión Europea (UE), por lo que resulta más flexible a la hora de viajar. Se puede ingresar con pasaporte argentino y llevar una carta de recomendación para conseguir trabajo.
Andorra permite ir a trabajar por temporada pero al permiso de residencia sí o sí se lo tiene que hacer el empleador. El Gobierno otorga vacantes de puestos de trabajo a aquellas empresas que solicitan personal.
Existen 5 categorías para los cupos laborales:
- Hotelería: limpieza de las habitaciones, trabajo en el restaurante, recepcionista (suelen pedir varios idiomas), etc.
- Restaurante: camarera/o, cocinera/o.
- Agencias de turismo.
- Venta de materiales de esquí.
- Trabajo en las pistas: monitores, mantenimiento, venta de pases
Aquest és part del text que recullen diferents mitjans argentins que estan encara a hores d’ara encoratjant als ciutadans del seu país perquè vinguin al Principat a treballar. La crida es fa en base a que es guanyen més de mil euros al mes i aixo és important per a un país on el salari mínim són 57.900 pesos que venen a ser 327 euros. I el segon factor clau és que no es requereix un passaport comunitari per venir a treballar de forma legal. Aquests dos elements són el pal de paller de l’efecte crida.
És destacable que la publicació d’aquests articles mostrant les ‘bondats’ d’Andorra es facin quan actualment hi ha més d’un miler d’argentins que ja han marxat d’Andorra després d’haver intentat buscar infructuosament feina durant el mes passat i alguns des de mitjan novembre. No s’explica que ja no hi ha gairebé cap oferta de feina vacant o que els preus dels pisos i la manca d’oferta de lloguer fan molt car i complicat trobar un habitatge.
Els Argentins, mai s’adaptaran a la nostre cultura, els tindrien que obligar a aprendre Català, com fa el Canadà amb el Frances, ens estan colonitzant, si entro en un comerç, i no m’entenen, men vaig.