L’Associació d’Aturats del Pirineu demana a l’ambaixada espanyola una prestació per als fronterers

El col·lectiu recorda que durant la crisi dels aiguats del 1982 es va donar una ajuda a aquest grup

L’Associació d’Aturats de l’Alt Urgell ha enviat una carta a l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, on es demana una prestació per als temporers que es troben en una situació complicada o que s’hi trobaran en el futur a partir de l’1 de maig quan arribin els Ertos. S’insta a que s’aconsegueixi un suport similar al que es va donar amb la crisi derivada dels aiguats del 1982.

Reproducció de la carta a Àngel Ros

“En nom del nombrós col·lectiu de fronterers que cada dia travessen la frontera hispano andorrana hem de manifestar-li la nostra més profunda preocupació per la situació d’indefensió a què es veuen sotmesos per la pandèmia del COVID-19: sense feina i sense ingressos.

El miler llarg d’alturgellencs que es veuen en aquesta situació representa un sector molt important de la demografia i de les famílies de la Seu i de la seva comarca.

Ens dirigim a vostè com a representant de l’Estat Espanyol per tal que exposi a qui correspon, aquesta situació de treballadors fronterers més propis del tercermundisme que d’un país alineat a la UE i capdavanters del món civilitzat. Podem argumentar també, que en ocasió dels aiguats del 1982 es van implementar uns ajuts extraordinaris dedicats al col·lectiu de fronterers .

Són molts els maldecaps del seu càrrec, moltes vegades hem acudit a vostè amb exigències i requeriments institucionals, que mantenim. Però ara la qüestió és una autèntica catàstrofe humanitària. El Coprincipat d’Andorra té recursos, evidentment, però s’aveïna un estiu dur on la baula feble de la contractació laboral seran els nostres treballadors fronterers i no se’ls pot deixar desprotegit. Li preguem, dons, Sr. Ros que vulgui pressionar les autoritats competents per tal que els fronterers puguin percebre aquests ajuts mentre durin els efectes de la crisi sanitària, i econòmica”.

Next Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  • Trending
  • Comments
  • Latest