La immunitat pot durar més d’un any

L'estudi realitzat a sanitaris infectats assenyala que la immunitat pot durar més d'un any

Virus

Un any després de l’inici de la pandèmia, un estudi realitzat per l’Institut de la Salut Global de Barcelona (ISGlobal) exposa que la gran majoria de persones que han passat el virus tenen anticossos anti-Spike, això, però no vol dir que ho puguin tornar a passar i desconeix la gravetat dels símptomes. Per altra banda l’estudi mostra que la immunitat que ha generat la vacuna també serà de llarga duració.

En ser un virus tan nou és desconeixen els efectes a llarg termini i l’evolució de la immunitat, però els resultats que han obtingut fins ara els fa pensar que la immunitat és més llarga del que es pensava a l’inici de la pandèmia. El fet d’haver perdut l’olfacte, el gust o inclús haver estat hospitalitzat s’associa també a un major nombre d’anticossos, arribant a un nivell de fins a cinc o nou mesos.

L’estudi indica que els anticossos anti-Skipe protegeixen contra la infecció simptomàtica, per aquest motiu es vacuna primer a les persones que no ha passat el virus, ja que són les que mostren major risc de contagi, ja que les persones que ja han passat la Covid-19 mantenen anticossos fins a un any.

Exit mobile version