El Punt de Trobada no està tenint sort en la seva etapa final. El primer gran inconvenient va ser el rebuig de la justícia a allargar fins al febrer l’entrega de la propietat a la família Mallol. Aquest termini era el que es necessitaven, segons fonts properes als grans magatzems, per fer una liquidació ordenada. El fet de disposar només fins a finals de novembre va fer canviar els plans. El 25 d’aquest mes s’han de tancar portes per tenir cinc dies en els quals acabar de treure tot el que quedi a dins i poder sortir deixar definitivament l’edifici. Aixà va provocar un canvi d’estratègia, segons les mateixes fonts. I el Punt de Trobada es va convertir en un enorme basar xinès on s’han anat abocant els milers de palès d’objectes ‘made in China’ que estaven en els magatzems dels Cachafeiro. Hi havia tant d’estoc que directament s’ha optat per anar posant-ho tot, sense massa ordre ni concert. Tan sols s’ha respectat la zona de les begudes i esport. L’alimentació ha desaparegut i s’han aprofitat tots els espais per anar posant caixes i més caixes. Amb tot el que hi ha el dia d’avui, i encara queden coses als magatzems, ja és impossible que es pugui liquidar tot el material.

L’efecte crida de la liquidació total, amb anuncis en mitjans estrangers inclosos, va funcionar molt bé durant el primer tram del mes passat, especialment els caps de setmana. Els turistes van omplir els passadissos a la recerca de les ‘gangues’ i omplien carros i més carros. Però la decisió de França, i especialment de la Generalitat per la part espanyola, de vetar la sortida per fer turisme ha fet saltar pels aires la segona estratègia. El punt es troba amb disset dies al davant abans d’abaixar la persiana definitivament. Un cop la Generalitat ja ha anunciat que allarga quinze dies més, a partir de dilluns, el confinament ja està clar que el Punt tancarà sense rebre turistes. Bona part de la gent del país ha passat ja pels grans magatzems lauredians i és “literalment impossible”, segons les fonts consultades, que la clientela local pugui arribar a adquirir la majoria de productes que estan a la venda.
El Punt, segons aquestes fonts, ja ha començat un esprint per intentar treure’s el màxim d’estoc possible, sabent que encara quedarà molt per vendre. La propietat va voler arribar a un acord amb Pyrénées per a la gestió de l’estoc i poder traspassar una part. Finalment, el cost que es demanava per donar garanties a l’operació no va ser acceptable pels Cachafeiro. Les decisions judicials, la caiguda de la muntanya al davant i el Coronavirus han convertit l’etapa final de l’emblemàtic centre comercial en un ‘via crucis’.
Pues si haguessi marxat abans, tot això que hauria guanyat …