El ministre d’Ordenament Territorial Jordi Torres ha explicat que la modificació del reglament de la construcció i els edificis inacabats, en què es va establir un període transitori de divuit mesos per fer els acabaments externs abans de procedir a l’enderrocament, Torres ha confirmat tenir constància “d’alguns edificis que s’han enderrocat i d’altres que han entrat sol·licituds per poder-los finalitzar”. Malgrat que no se sap la dada concreta sobre quantes estructures inacabades hi ha actualment, el ministre va indicar a mitjans del 2020 que es tractaria d’una dotzena. Aquests edificis o es finalitzen o hauran de ser enderrocats.
Així mateix, la mesura va permetre, segons explica el ministre, que s’autoritzés la construcció de 183 habitatges que es destinaran al lloguer. Quant a la modificació sobre els moviments de terres, que tenia com a objectiu no permetre fer un desmunt si no se sap què es farà en aquella zona després i evitar així esllavissades com la de la Portalada, Torres ha reconegut que va ser “una aposta molt important” consensuada amb actors de tots els sectors.
Torres ha assegurat que durant aquest temps, tot i la pandèmia, “la tendència d’entrada de projectes està sent molt important”, però tot i això, ha manifestat que “no puc assegurar que sigui perquè hàgim implementat el procediment simplificat”. En tot cas, des d’Ordenament Territorial se celebra que “és molt més senzill poder obtenir una llicència urbanística ara” que no pas “fa sis mesos”. En aquest sentit, cal recordar que el procediment simplificat ofereix a l’administrat la possibilitat de disposar d’un permís d’obra immediat sempre que s’adreci al comú corresponent amb tota la documentació requerida i no es tracti d’una edificació que es trobi en una zona de risc. Posteriorment, el comú disposa de tres mesos “per verificar si hi ha, o no, algun problema amb aquesta obra”.
Doncs espero que ho facin….vall d incles, roc de caldes, davant funicamp, recta santa Coloma. Fan molt mal als ulls i al turisme.
Una possible solució podria ser en comptes d’enderroc, la expropiació o venda a preu de saldo per intentar asumir habitatge social. Els propietaris/promotors no incorren en unes despeses d’enderroc i govern aprofita la feina mig fet i acaba fent habitatge social. L’altre.opció es una subhasta sense preu minim i que els inversors puguin fer noves construccions. Hi ha mil formes de no malbaratar el que ja sha construit
Suposo que el que hi ha des de fa varies dècades a l’Av d’enclar serà un d’ells o és d’un pota negra?