Govern i la justícia rebutgen la petició dels bombers per poder prejubilar-se als 55 anys amb el 60% del sou

Tomben el recurs dels sindicats del cos on demanaven que l'executiu mantingués les condicions que tenien a partir per la normativa del 1980 i no per la de la reforma del 2014

Els dos sindicats del cos de bombers (Associació de Bombers d’Andorra i A-118) van entrar una petició a Govern perquè fes públic que els bombers s’han de poder jubilar en les condicions fixades el 1980 i no per les de la llei de reforma del 2014. Així instaven a que els bombers es puguin prejubilar als 55 anys amb el 60% del salari. Concretament, l’escrit dels bombers reclamava “declarar oficialment i mitjançant circular d’obligat compliment, o nota d’instrucció ministerial, el dret de tots els membres del Cos de Bombers del Principat d’Andorra a poder prejubilar-se als 55 anys d’edat amb el 60% del darrer salari, i tot i a tenor i en conseqüència del previst a l’anterior normativa en vigor i no derogada expressament”. Consideren que en la reforma no es feia un esment específic a que les condicions de jubilació canviaven. Govern va rebutjar la petició feta perquè el règim de jubilació és el que recull les jubilacions dels funcionaris del 2014 i no el del 1980.

Els bombers van recórrer a la justícia que els hi va tombar en primera instància i van tornar a recórrer a la sala administrativa del tribunal Superior que també ho ha rebutjat. La sentència fixa que “els agents no podien pretendre que, mitjançant una circular o instrucció l’Administració es pronunciés sobre el règim jurídic o la norma aplicable a la jubilació dels membres del Cos de Bombers, ja que aquest no és la seva funció ni abast. Per això, la decisió d’inadmetre la sol·licitud que els agents van presentar en via administrativa és plenament ajustada a dret”.

El Tribunal fixa que en el futur si hi ha “una sol·licitud d’un membre del Cos de Bombers de pre-jubilar-se als 55 anys que a la vegada pretengui percebre el 60% del darrer salari, el Govern haurà de resoldre aquesta petició motivant la seva decisió i, cas que consideri que no procedeix perquè aquest règim de jubilació ja no és vigent, així ho haurà de raonar”.

Exit mobile version