Govern ha fet una modificació al decret sobre les mesures a aplicar en els restaurants per lluitar contra la Covid-19. EL redactat inicial obligava a donar el número de cens o d’identitat a banda del nom i el telèfon. A més no feia cap especificació de com ni quant de temps s’havien de guardar les dades. Això va provocar queixes tant per l’excés d’informació que es demanava com per la falta de concreció de com aplicar la mesura. El text inicial indicava literalment: “els establiments de restauració han de portar un registre diari escrit dels seus usuaris en què constin les dades següents: nom i cognoms dels clients, número de telèfon, número de cens o número d’identitat, i data i hora del servei. Aquest registre ha d’estar sempre a disposició dels membres del Cos de Policia i dels funcionaris o treballadors de l’Administració general amb funcions d’inspecció”.
Les queixes que es van anar produint ahir durant tota la primera jornada d’aplicació han portat a un canvi. El BOPA recull el nou redactat on hi ha tres elements importants com a novetat. D’una banda, només cal donar el nom i el número de telèfon i es fixa que les dades s’han de guardar un mes. El tercer fet important és que s’estableix que el registre s’ha de mantenir amb confidencialitat i que el responsable de les dades és el ministeri de sanitat i per tant els restauradors només són “prestadors de serveis”.
El nou redactat és el següent: “els establiments de restauració han de portar un registre diari escrit dels seus usuaris en què constin les dades següents per cada taula: nom i cognoms dels clients, número de telèfon, i data i hora del servei. El registre és responsabilitat del Ministeri de Salut i els establiments actuen com a prestadors de serveis amb la finalitat de contenir la pandèmia. Aquest registre s’ha de conservar amb mesures de seguretat i confidencialitat. La durada de conservació és fins un mes després de la vigència d’aquest decret, i un cop finalitzada, el registre s’ha de destruir.
Torrente Tfon 696969