La variant Òmicron és la que domina en aquests moments en el món. Però comencen a donar-se noves versions, nous ceps que sorgeixen de la mateixa i que ja estan rebent nom. Es tracta de BA.1, BA.2 i BA.3. En aquesta ocasió, la que comença a preocupar és la segona. La BA.2. El gran perill és si és capaç de ser tan ràpida en la transmissió com la variant Òmicron original i tan letal en la malaltia com la variant delta.
Extrema preocupació d’epidemiòlegs i microbiòlegs fins a tal punt que fins i tot se li ha dedicat un àlies: ‘l’Òmicron sigil·losa’ perquè el nou genoma és capaç d’escapolir-se als mètodes de detecció de mutacions tradicionals i a malgrat això, ja s’ha detectat en 35 països del món. La Xina ha estat el lloc on s’ha detectat aquesta nova variant BA.2, encara que molts experts assenyalen que l’origen del cep podria procedir de l’Índia. Però s’expandeix amb molta rapidesa. A Dinamarca, per exemple, ‘l’Òmicron sigil·losa’ ja representa el 35% dels nous contagis en la seqüenciació dels últims 10 dies.
En gairebé dos anys de pandèmia en el seu màxim fervor, s’han donat ja diverses situacions quant a variants. S’han detectat alpha (el Regne Unit, setembre 2020), beta (Sud-àfrica, maig 2020) gamma (el Brasil, novembre 2020), delta (l’Índia, octubre 2020) i el novembre passat a Sud-àfrica òmicron.
El procés és el següent: les mutacions són una cosa natural en els éssers vius i els virus muten en canviar la seva informació genètica. Quan es produeix la infecció, el virus es multiplica en les cèl·lules humanes i còpia la seva seqüència genètica. En aquest procés que sorgeixen a vegades es creen errors de còpia.
Not sure people give a shit about this anymore!!!