Diumenge 7 - març - 2021
1 °c
Andorra la Vella

Espanya fixa un aprovat escolar general, tothom passarà de curs i cal veure com afecta al sistema espanyol d’Andorra

La mesura no afecta als alumnes de segon de batxillerat ni a la selectivitat; tot i l'aprovat general les notes no seran iguals per a tots i es tindran comptes avaluacions prèvies dels dos primers trimestres

 

 

El Ministeri d’Educació espanyol ha acordat aquest dimecres amb les comunitats autònomes que aquest curs tots els alumnes d’infantil, primària, secundària i primer de batxillerat promocionin, la qual cosa vol dir que tots passin de curs, però no amb la mateixa nota. Els professors hauran de decidir la qualificació de cada estudiant sobre la base de les notes obtingudes durant els dos primers trimestres, el període en el qual les classes van ser presencials abans que es decretés l’estat d’alarma i 8,2 milions d’alumnes d’ensenyaments reglats no universitaris es veiessin afectats pel tancament dels centres. Així ho ha avançat el diari El País aquesta tarda. Caldrà veure com afecta als alumnes del sistema espanyol a Andorra ja que a nivell formatiu i plans d’estudi depenen del ministerio de Educación. El ministeri andorrà sí té l’última paraula per si hi haurà o no retorn a classe, però caldrà analitzar si a nivell de l’aprovat general o del sistema d’avaluació de notes els alumnes del sistema espanyol a Andorra també queden inclosos en la mesura.

L’avaluació del tercer trimestre només podrà ser tinguda en compte per a bé. I l’avaluació final inclourà un informe personalitzat de cada alumne que servirà per a dissenyar els plans de reforç que es posaran en marxa per a compensar les excepcionals condicions del final de l’actual curs. Als alumnes podran quedar-los assignatures pendents, que hauran de recuperar el curs que ve, però això no els obligarà a repetir. La repetició es reservarà només per a casos excepcionals i els centres necessitaran l’autorització de l’Administració autonòmica per a fer-la efectiva. Els plans de reforç es desplegaran el curs que ve, la qual cosa exigirà reduir els continguts que estaven prevists per a aquest, com aquest estiu. El pla de les autoritats educatives consisteix a contractar a professors de reforç expressament per a tal fi.

Així ho han pactat en la conferència sectorial mantinguda per videoconferència entre la ministra del ram, Isabel Celaá, i els consellers autonòmics, una trobada molt esperada per la comunitat educativa en el qual després d’un mes de la interrupció de les classes presencials s’ha decidit com procedir en la finalització del curs.

Segon de batxillerat

Els alumnes de segon de batxillerat no es veuen afectats per la mesura. La manera d’avaluar serà definida per les comunitats. Fonts autonòmiques han avançat que probablement s’estendrà el model de limitar-la al vist en classe durant els dos primers trimestres. També es mantenen els exàmens de selectivitat per als qui vulguin accedir a la universitat, si bé amb la fórmula que ja va ser acordada pel Govern i els Executius regionals per a fer-los més senzills.

En la proposta que ha presentat aquest dimecres, el ministeri ha seguit les recomanacions del Consell Escolar de l’Estat, màxim òrgan consultiu en matèria educativa del Govern, que la setmana passada va apostar per l’avaluació dels continguts treballats durant el confinament de manera telemàtica.

Per a no perjudicar els alumnes que no disposen de dispositius digitals o Internet a casa (un 10% dels 8,2 milions), l’acord contempla que la repetició serà una mesura “excepcional”, de manera que els equips docents necessitaran l’autorització de l’Administració (no es detalla quin, encara que fonts del ministeri assenyalen que correspondrà a les inspeccions educatives de cada regió) per a fer repetir a un estudiant.

 

 

Next Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *