Els primers resultats dels tests ràpids apuntarien a que el 8,36% de la població dona positiu per anticossos de coronavirus. D’aquests, en principi, el 2,4% marquen indicis de tenir la malaltia activa, mentre que el 6% restant agrupa la gent que ja l’hauria passat. Les dades, segons el ministre de sanitat, no son definitives ja que a les persones que donen indicis de ser malalts actius se’ls hi ofereix un tractament, se’ls hi fan proves i se’ls hauria d’aillar.
Hi ha diferents casuístiques que poden desvirtuar aquestes dades com per exemple, segons Joan Martínez Benazet, que les IGMs altes (el principal indicador de la malaltia activa) es mantenen a vegades amb posterioritat a que la persona es curi. També, a vegades, les IGGs (el principal indicador d’anticossos conforme s’ha passat la malaltia) tarden en poder ser, detectats en el test. Totes aquestes derivades s’haurien de minimitzar pel fet de fer dues rondes de tests (amb quinze dies de diferència).

Pel que fa als sanitaris, el rati de de positius ha estat del 12,2%. D’aquest, el 2,9% serien malalts actius i 9,3% ja haurien passat la malaltia. En aquest sentit, el ministre ha destacat que “les dades dels sanitaris són similars” a la de la població global i mostren una imatge de com ha afectat la malaltia en general. Martínez Benazet ha incidit en què el percentatge inferior al deu per cent de positius no canvia el pla traçat per l’executiu per al desconfinament. El ministre ha indicat que el test és de gran qualitat amb un 88%de sensibilitat, el que a efectes pràctics significa que el marge d’error es produeix d’1,2 persones de cada cent que són analitzades o, el que és el mateix, 12 per cada mil. És un percentatge que Sanitat considera molt òptim. En total entre els previs i la població en general s’han fet uns 11.000 tests.