Els bars disposats a “sortir al carrer” si dilluns no es rebaixen les restriccions

Propietaris d'establiments ja han començat a moure per la xarxa una possible mobilització

Propietaris de bars han començat a moure per les xarxes socials la voluntat de “sortir al carrer” si dilluns Govern manté les actuals restriccions que només permet l’obertura dels establiments durant el matí. Les imatges de divendres, amb les concentracions de persones durant l’encesa de llums i la inauguració del Poblet de Nadal, són la gota que ha fet vessar el got de la paciència del sector.

Una de les queixes recollides en les xarxes sobre la situació dels bars en comparació amb les aglomeracions de divendres.

La mobilització es troba a l’espera de les notícies que arribin dilluns, quan el Govern ha de fer pública la revisió de les restriccions que han d’aplicar-se a partir de dimarts. De moment, encara no hi ha ni data ni format per a la protesta perquè a hores d’ara l’única informació és la que va avançar Joan Martínez Benazet respecte a que és gairebé impossible que es rebaixin les restriccions. Per fer-ho havia de baixar en picat la taxa de reproducció, situada per sobre d’1. La seixantena de nous casos comunicada ahir ja fa virtualment irrealitzable que dilluns la taxa estigui per sota d’1.

Els bars creuen que estan sent el cap de turc de la pandèmia i que se’ls està culpant de ser el principal lloc de contagi. Per les xarxes s’ha estès la idea que el tancament dels bars no ha derivat en una reducció directa dels casos, sinó que l’evolució ha anat oscil·lant. El plantejament més habitual, però és que, si es tarda molt més a tenir una activitat mínimament important, ja hi haurà molts establiments que hauran abaixat la persiana definitivament.

 

 

Exit mobile version