Els 36 contagis en les darreres hores sumen a 267 els casos actius

La meitat de la població vacunable ja s'ha vacunat

Professionals sanitaris amb vaccins contra la Covid-19.

La meitat de la població de més de setze anys, ha rebut ja la doble dosi que s’estan administrant. La campanya de vacunació es manté a un ritme molt elevat, està previst 2.200 vacunes amb data per demà i afirma el ministre que a hores d’ara “estem bastant bé” i demana també “tothom qui no s’hagi vacunat ho faci, és més el risc de no vacunar-se que el propi de la vacuna”. Per tant apunta que es troben és fase de control dins la pandèmia, però tot i això s’han de seguir les mesures de prevenció aplicades.

Avui, però els casos han augmentat a 36 respecte del dia d’ahir. Amb aquests casos nous, el nombre total de malalts actius en l’actualitat és de 267. L’únic infectat que es trobava ingressat, ha abandonat l’hospital en les últimes hores i per tant ara no es troba cap malalt de Covid en alt risc. Segons el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la situació que estem vivint és molt semblant a la que vam viure “la primera quinzena del mes de setembre passat” la diferència, però és que hi havia persones hospitalitzades i ara en tenir una població contagiada més jove, no tenen tants problemes com les persones de més edat.

El titular de Salut ha explicat que la majoria de nous casos afecten joves d’entre 15 i 29 anys, que són els darrers que s’han incorporat a la roda de vacunació i encara no han assolit del tot la immunització en un moment que s’ha incrementat el nivell de contactes socials. Els pròxims dies s’han de vacunar molts més joves, especialment pel que fa a rebre la segona dosi. Per ara, s’han administrat 79.013 dosis.

Exit mobile version