El cònsol rus a Andorra Narcís Socías, impulsor de l’aire embotellat a 100 euros, diu que és “un èxit rotund”

Socías assegura que ja ha rebut peticions per distribuir el producte en cadenes hoteleres o en botigues duty free en els aeroports

Narcís Socías.

El cònsol rus a Andorra Narcís Socías, que és conseller delegat de Essential Air, ha indicat respecte al resultat de les vendes de packs d’aire embotellat d’Andorra a 100 eurods que “fa just un mes que comencem a vendre, i la resposta del mercat és un èxit rotund”. L’empresari, també CEO de Sotheby’s a Andorra, precisa que “estem ampliant la xarxa comercial i tenim peticions de tots els continents”.

L’emprenedor en declaracions a Crònica Global assegura que la seva empresa és “una startup” i que “està rebent interès d’inversors”. Recorda que la polèmica iniciativa, que ha generat molt de debat en les xarxes socials, “està acreditada pels millors laboratoris europeus”. Se centra a oferir aire pur captat en les muntanyes d’Andorra –en les ampolles figuren les coordenades on s’ha capturat– “als ciutadans que viuen en zones molt contaminades”.

Socías subratlla que “en els 80 ningú bevia aigua embotellada”, i que ara “és un consum majoritari”. Per això, el ciutadà avança que la seva idea “fructificarà, sobretot per a les ciutats més contaminades del món”.  Segons el seu promotor, Essential Air ha rebut consultes per a “distribuir-se en cadenes hoteleres o en botigues duty free en els aeroports”. Es tracta d'”un record d’Andorra” que per a alguns, els que viuen en ciutats amb mala qualitat de l’aire, és “un necessari respir d’aire fresc”.

El directiu assenyala que “cada vegada més institucions internacionals, com a Nacions Unides, alerten dels efectes letals de la pol·lució”, per la qual cosa el seu producte “és una resposta a aquest problema”, segons ell. Què els diria als crítics? “Que es gastin 100 euros i ho provin. No els deixarà indiferents”.

Malgrat la seva curta trajectòria empresarial, Essential Air ja ha aixecat crítiques. Un important directiu andorrà explica que el producte “està donant una mala imatge al·lucinant” al microestat. “Cal recordar que Narcís Socías va voler posar els logos de la Unesco –Andorra és Reserva de la Biosfera– i del Comú d’Ordino en el seu aire embotellat i els hi van fer llevar”. La mateixa font lamenta que “es vulgui prendre el pèl al turisme d’aquesta manera”.

Així mateix, recorden que Socías “té llacunes en el seu currículum”, com “un passat en l’immobiliari –citen la immobiliària Finques 3 Casis– en el que es va enfrontar a la resta de socis d’una empresa familiar”. Agreguen que “es va fer cònsol honorari rus per interès econòmic i comercial” i que quan ho va aconseguir en casar-se amb una ciutadana russa, “es va separar de la seva dona”. “Té interès per a figurar en tot moment. Quan va passar per l’altar, va haver-hi una festa a l’Hotel Hermitage, el millor d’Andorra, en gran, amb caviar i xampany”.

Exit mobile version