“Dir a la gent ‘vine a Andorra que pagaràs menys’ ens dóna una publicitat molt negativa”

L'economista Antoni Bisbal lamenta que des del país s'estan intentant atreure nous residents sense cap prudència

L'economista Antoni Bisbal.

L’economista Antoni Bisbal s’ha preocupat per les conseqüències que pot tenir per a Andorra la publicitat “negativa” derivada de l’arribada dels youtubers. Bisbal ha lamentat que “alguns dels meus col·legues estan dient ‘vine a Andorra que pagaràs menys impostos’ i jo crec que això no ens ajuda sinó que ens perjudica”. Ha demanat, en declaracions al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional, que “s’apliqui el principi de prudència” i que es faci de forma general perquè “estic veient a les xarxes socials com els meus col·legues expliquen les magnificències del sistema fiscal andorrà”.

El mateix comportament prudent vol per als youtubers que “s’estan posant en el punt de mira quan afirmen que venen a viure a Andorra només per pagar menys impostos”. Bisbal creu que “la fiscalitat ah de ser l’últim motiu que expliqui un youtuber per venir i abans sempre ha d’estar la seguretat, la connectivitat o la sanitat”. Augura que els youtubers estaran en el punt de mira espanyol i que Hisenda pot intentar demostrar que la major part dels seus ingressos els generen a Espanya i llavors poden provar de treure’ls-hi la residència”.

Per tot en conjunt, l’economista recorda el concepte de ‘prudència’ tenint en compte que Espanya pot decidir en algun moment canviar les regles i pretendre tornar a posar Andorra com a paradís fiscal. Això tindria uns efectes devastadors en l’economia del Principat quan “sortir de la llista de paradisos ens ha costat moltíssims esforços”.

 

Exit mobile version