S’habilitaran aparcaments comunals per fer les proves d’anticossos (amb inici 22 o 23 d’abril) i demà s’obre el llistat per apuntar-se

Hi haurà una cinquantena de llocs per fer-se les proves on es podrà anar caminant o en cotxe i hi ha més de 130 voluntaris apuntats

Les proves a tota la població per detectar els anticossos del coronavirus tindran lloc a partir del proper dimecres 22 d’abril o dijous, segons van explicar fonts comunals. Dimecres els comuns ja tindran habilitades les instal·lacions i els mecanismes per acollir les proves. Es disposarà d’una cinquantena de laboratoris mòbils (Stop Labs) on es podrà accedir tant en cotxe com a peu i per a la gent que no es pugui desplaçar s’habilitaran equips que les aniran a fer als domicilis. La mostra permetrà disposar dels resultats en 15 minuts i s’obtindrà la informació de si s’ha passat la malaltia, si està activa i de quin és l’estat dels anticossos generats. Aquells que l’hagin superat i tinguin un estat òptim d’anticossos s’entendrà que ni es poden tornar a contagiar ni poden ser transmissors i per tant tindran un alt grau de mobilitat que estarà recollida en un certificat.

Els comuns ja tindran habilitades les zones a mitja setmana i cada parròquia tindrà més o menys punts, segons la població. Un dels punts genèrics seran els aparcaments ja que es tracta de lloc tancats on es podrà arribar en cotxe i on es pot instal·lar la infraestructura necessària.

Els comuns tenen un paper fonamental en l’establiment de les zones de cada parròquia on es faran els controls i són les administracions les que han de decidir quines són les millors zones per habilitar-los. S’haurà d’establir una infraestructura mínima que haurà de quedar assegurada. El ministeri de sanitat s’encarregarà de posar el personal i l’equipament mèdic. Actualment ja hi ha més de 130 voluntaris apuntats per formar part dels equips que faran els tests a tota la població. Si a les proves s’accedeix amb el vehicle propi podran haver-hi diverses persones a dins que es podran fer la prova al mateix moment i les mostres es prendran sense baixar del vehicle. La gent gran que no pugui accedir als laboratoris mòbils o amb problemes de mobilitat hauran de posar-se en contacte a través del telèfon o vies telemàtiques per comunicar que no s’hi poden desplaçar i un equip es traslladarà al seu domicili.

Un dels temes fonamentals és que finalment els 158.400 tests ràpids arribin en el període previst. Teòricament estan de camí i han de ser recepcionats el 20 d’abril. Precisament és el dubte sobre l’arribada de les proves el que encara deixa a l’aire quin dia s’inicien. Si arriben el 20 d’abril es començarà el 22 teòricament, ja que la segona variable és que estigui llest tot l’operatiu de voluntaris que s’encarregaran majoritàriament d’agafar les mostres a tota la població. El dispositiu ja es quedarà instal·lat ja que es calculen uns deu dies per fer totes les proves, que són voluntàries. Cal recordar que quinze dies després de l’inici es farà el segon test a tots els ciutadans per tenir els resultats definitius.

Next Post

Comments 1

  1. ROSA says:

    Algú em pot dir si per començar a treballar haurem d’esperar el segon test, o si el primer surt net ja podrem incorporar-nos??

    Gracies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  • Trending
  • Comments
  • Latest