Detingut a Manacor per contagiar voluntàriament el virus a 22 persones

L'home, de 40 anys, en el treball tossia, baixant-se la màscara, i amenaçava “us contagiaré a tots del coronavirus”

Vehicle de la policia nacional a Manacor.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Manacor a un home de 40 anys com a presumpte autor d’un delicte de lesions per, presumptament, contagiar a 22 persones de Covid-19, vuit d’elles de manera directa i 14 de manera indirecta, tant en el seu centre de treball com al gimnàs on acudia, tots dos en la localitat balear.

La recerca va començar a la fi del mes de gener quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’un brot de Covid-19 en un conegut establiment de Manacor on, pel que sembla, un treballador s’havia contagiat i havia ocultat la seva malaltia.

Dies abans de revelar-se el brot, el treballador va començar a presentar símptomes compatibles amb la malaltia, per la qual cosa els seus companys van començar a preocupar-se ja que observaven que aquest no es trobava bé però no volia marxar-se al seu domicili, tement que podria contagiar-los.

Una vegada finalitzada la seva jornada laboral, el detingut es va presentar en un centre mèdic per a realitzar-se una PCR ja que no millorava, tornant al seu gimnàs i al seu lloc de treball l’endemà.

En el treball tossia, baixant-se la màscara, i amenaçava “us contagiaré a tots del coronavirus”. Tant els companys com l’encarregat de l’establiment li van ordenar que marxés a la seva casa ja que podria estar contagiat de Covid-19, fent cas omís a les ordres dels seus caps. Segons van manifestar als policies, el detingut va acudir amb més de 40 graus de febre.

Durant la seva jornada laboral, aquesta persona es passejava per tot el local, tossint mentre es baixava la màscara, manifestant “us contagiaré a tots del coronavirus”. Una vegada finalitzada la seva jornada laboral li van comunicar que el resultat de la PCR havia estat positiu, circumstància que va alarmar a la resta de treballadors.

En ser citats tots els treballadors per a la realització de la PCR, cinc d’ells van donar positiu, els qui al seu torn van contagiar a diversos dels seus familiars, trobant-se entre els contagiats tres bebès de tan sols 1 any. En el gimnàs que freqüentava es van contagiar directament 3 persones, els qui al seu torn van contagiar a diversos familiars, fent un total de persones contagiades unes 22 persones, no havent de ser cap d’ells ingressada.

Per tals fets es va procedir a la detenció del treballador com a presumpte autor d’un delicte de lesions i en el dia d’ahir va ser posat a la disposició de l’Autoritat Judicial.

Comportaments imprudents com el del detingut, a més de posar en perill la salut de les persones, atempten també contra l’economia. Ja que la recuperació econòmica del territori depèn en gran manera que pugui tornar a posar-se en marxa el turisme. Cosa que no ocorrerà si no es controla l’epidèmia de manera que puguin aixecar-se les restriccions.

Exit mobile version