Comença el judici del ‘cas BPA’ i no es permet que els acusats siguin els últims en declarar

Les defenses havien demanat canviar el sistema normal i que primer declaressin els testimonis i els pèrits i posteriorment els processats

Els acusats es troben en les quatre files davanteres de la sala.

La capacitat de la sala Magna on s’està celebrant el judici s’ha limitat a vuitanta persones pels protocols de la Covid. Entre els 24 processats només faltava Amelie Pérez que no s’ha pogut desplaçar per motius personals. Se l’ha començat a jutjar en rebel·lia i s’ha desestimat que pugui declarar per videoconferència. Una de les novetats és que la cap de Compliance Isabel Sarmiento ha passat a defensar-se a ella mateixa.

Els advocats de la defensa havien demanat que els acusats declaressin després dels pèrits i els testimonis. El Tribunal de Corts ha indicat que els processats, com sempre, són els primers i els últims en parlar. Enric Anglada ha recordat que el model anglosaxó sí ho permet però perquè els acusats si declaren estan obligats a dir la veritat. En cas contrari poden ser encausats per perjuri. A Andorra els processats poden no dir la veritat per no incriminar-se. El Tribunal de Corts considera que no hi ha cap indefensió en aplicar l’ordre natural de declaració.

Exit mobile version