Bona part de la culpa del rebrot massiu a tot el món la té la variant Delta, originada a l’Índia. La variant Delta preocupa enormement els experts perquè és més transmissible i fins i tot pot infectar a persones que de moment només han rebut una dosi de la vacuna. A més, els investigadors alerten que aquesta mutació es manifesta de manera diferent a altres variants i per tant provoca uns símptomes diferents dels habituals.
D’aquesta manera, la variant índia genera més secreció nasal i mucositat, un símptoma que no era característic en el cep original, i mal de coll, tal com assegura l’epidemiòleg Tim Spector des del King’s College de Londres. Així mateix, el mal de cap també sembla ser un altre símptoma molt comú del contagi amb la variant Delta.
No obstant això, hi ha altres símptomes que eren molt comuns en el cep original i en la variant britànica que no s’estan donant a penes en les persones infectades amb la Delta. Per exemple, els contagiats no estan tenint a penes tos i tampoc està sent habitual la pèrdua de l’olfacte, com sí que ho era en altres mutacions i un dels signes d’alerta més habituals per a saber que tenies coronavirus.
En definitiva, segons afirma Tim Spector, la sensació actual en contagiar-se amb el cep Delta és “més com un refredat fort” per a les persones més joves, el grup d’edat més colpejat per aquesta variant en ésser el col·lectiu que menys percentatge de vacunats té.
Qualsevol immunoleg t’explicarà és una evolució natural del virus. La seva missió no és matar, vol sobreviure. Quan més fas en contra més busca sortides i sobre tot qué se l’ignori. Mateix comportament que al maig de 2019.