Carles Puyol, excapitán i un dels símbols del FC Barcelona, ha fixat la seva residència a Andorra des de fa diverses setmanes amb la seva dona, Vanesa Lorenzo i les seves dues filles amb l’objectiu d’impulsar el projecte The Olyverse creat per Olyseum, una de les empreses que està immersa en l’univers virtual cromos virtuals. Són els coneguts com a NFT o històries no tangibles. Aquest negoci té un 80 % dels seus socis residint a Andorra. D’aquí el trasllat de Puyol i de la seva família que en cap cas està relacionat amb cap agència de representació de futbolistes, segons ha informat La Vanguàrdia.
Puyol és soci des de fa sis anys d’Olyseum, empresa que va néixer amb la idea de connectar als aficionats amb les seves estrelles esportives favorites mitjançant cromos virtuals (NFT). Això significa que a través de la tecnologia blockchain, la de les criptomonedes, es garanteix que aquell cromo o aquell ítem virtual és de la persona que l’ha comprat. Per la xarxa tot es pot copiar o descarregar, però els ítems amb el certificat blockchain pertanyen únicament al comprador i no es poden falsificar.

El projecte on es troba Puyol va més enllà i és revolucionari. La gran revolució d’Olyseum està a deixar enrere els NFT per a llançar-se de ple al metaverso, un univers 3D en línia que combina múltiples espais virtuals diferents. El metaverso permet als usuaris treballar, reunir-se, jugar i socialitzar junts en aquests espais 3D. Vanesa Lorenzo, la seva dona, tindrà un paper important en les històries virtuals (NFS) relacionades amb la moda mentre que Carles Puyol captarà estrelles que estiguin interessades a participar d’aquesta realitat virtual encara en construcció.
El propòsit és acostar als aficionats a les celebritats per a oferir-los una experiència immersiva. Un nou format de creació d’històries, descentralitzat i col·laboratiu, a la qual ja sobrenomenen Hollywood 2.0. Així, Olyseum ha desenvolupat unes 111 col·leccions, dividides en 11.111 parts, protagonitzades cadascuna d’elles per una gran estrella de diferents àmbits. Des de l’actuació fins a l’esport passant per la tecnologia o l’empresa. Per a això s’ha captat a persones com l’actor Álvaro Morte que ha aconseguit la fama mundial després d’interpretar al Professor en la sèrie de Netflix de la Casa de Paper. El guionista que s’encarrega de donar forma a les històries és Koldo Serra, director de la mateixa sèrie i que també ha participat en el guió de sèries com El Ministeri del Temps.
Segons el que ha transcendit del projecte, aquesta NFS forma part del pla d’Olyseum des que es va crear l’empresa. “Sempre hem previst jugar un paper en el metaverso i ara és el moment, ja que l’espai està madur com per a aventurar-se en ell”, asseguren diverses comunicacions de la companyia. Precisament el projecte compta amb el suport de figures com Simon Sproule, antic vicepresident de màrqueting de Tesla i de Aston Martin que ja ha participat en xerrades com a assessor de comunicació per a parlar del projecte The Olyverse i de la seva experiència en aquesta mena d’indústria. Aviat hi haurà un comunicat en el qual s’especificarà el paper de Puyol.