Les finances comunals han estat un dels punts que han centrat la reunió de poble de dimarts a la nit a Sant Julià. A grans trets, i després de repassar els capítols d’ingressos i despeses dels anys anteriors, la interventora del comú, Montse Neras, ha indicat que l’endeutament formalitzat ha passat del 135% el 2019 al 123% durant el 2021, el que representa una reducció del deute del 12%. Amb les dades a la mà, el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, ha declarat que “es redueix el deute, hi ha contenció de la despesa i també cauen els ingressos”, per la qual cosa els resultats tenen “més mèrit”.
Tot seguit, la corporació ha volgut fer un repàs dels projectes més destacats durant el darrer any de mandat i que, principalment, han anat enfocats a la ciutadania. En aquest sentit, Majoral ha exposat que el projecte més complicat que encara no s’ha pogut impulsar i que “és el pal de paller de l’economia de la parròquia” és l’universitari. En l’actualitat, ha recordat, “estem en procés de licitació del pla de viabilitat econòmica de l’execució de la residència universitària”, tot i que “la meva gran il·lusió seria poder marxar del meu mandat amb un inversor i havent començat a col·locar la primera pedra” de l’estructura.
Quant als projectes del 2022, també anunciats durant la reunió de poble, el cònsol major ha destacat el procés participatiu per embellir l’avinguda Verge de Canòlich com el més significatiu, “no pel cost, sinó pel fet”. “Vam tenir clar des del minut zero que Sant Julià ha de ser un projecte dels lauredians, i prova d’això són aquests projectes de processos participatius”, ha afegit.