ISGlobal, Actua Innovació i el SAAS han signat un conveni per millorar la predicció de malalties infeccioses i incrementar la seguretat biològica al Principat. El conveni de col·laboració entre les institucions en què s’emmarca preveu desplegar plans d’avaluació epidemiològica, polítiques de reforç de la bioseguretat, així com estudis de correlació entre variables epidemiològiques, ambientals i demogràfiques, i traços genètics tant de la població com dels microorganismes potencialment causants d’epidèmies a Andorra.
“Una de les línies prioritàries d’Andorra és el desenvolupament de projectes al voltant de la salut digital i la medicina predictiva”, segons va explicar Marc Pons, director d’Actua Innovació. En el context de la pandèmia, “aquests projectes necessiten ampliar-se cap a la vessant de la bioseguretat, per a la qual cosa la col·laboració amb ISGlobal és essencial i ens aporta l’excel·lència i els coneixements científics necessaris per tractar aquest tema de tanta rellevància i impacte actual i futur”.
Per la seva banda, Antoni Plasència, director general d’ISGlobal, destaca “la importància d’aquesta aliança estratègica per a la prevenció i preparació de les epidèmies”. “Com s’ha vist amb la pandèmia actual de la COVID-19, en un món global i hiperconnectat ens calen nous coneixements i abordatges innovadors per estar ben preparats per prevenir i respondre als riscos per a la salut transfronterers, que sovint s’inicien com a fenòmens locals però amb el risc d’una ràpida repercussió en el conjunt del planeta”, conclou.