Pintat acusa Espot de “demagògia” perquè oculta que no s’està avançant en les qüestions clau de l’acord amb la UE

Considera que no s'ha establert quin serà finalment l'impacte de l'acord d'associació

Josep Pintat durant una intervenció.

El president del grup parlamentari Terceravia, Josep Pintat, ha parlat en les rèpliques del Debat d’Orientació Política de la necessitat de pal·liar les conseqüències de la pandèmia i, en aquest sentit, de fer una diagnosi “acurada” sobre aspectes com “la força de la recuperació econòmica iniciada”. Una de les primeres accions que ha manifestat que seria necessària és “evitar l’atropellament legislatiu”, ja que ha recordat que el Consell General es pot trobar amb més d’una trentena de textos sobre la taula. “La primera tasca per discernir entre urgent i prioritari”, ha dit fent referència a les paraules d’Espot, “és posar fre a tot aquest paquet de lleis i resoldre els problemes crònics”.

Pintat ha incidit en què cal primer atendre els efectes de la pandèmia i “quan la recuperació avanci” dur a terme les accions “necessàries per restablir l’economia a llarg termini”. En aquest sentit, ha insistit que cal un pla d’equilibri financer i de mesures de sanejament dels comptes de l’Estat, que a més a més, contempli les demandes del Fons Monetari Internacional, junt amb el sotrac de les pensions”. Pintat també ha posat sobre la taula la necessitat d’abordar el debat sobre la fiscalitat entre el Consell General, el Govern i els comuns i ha avançat que proposaran la creació d’un òrgan de treball.

Quant a l’acord d’associació amb la Unió Europea, s’ha mostrat especialment crític amb el compliment de l’acord polític a què van arribar el Govern i els grups l’any passat. Ha esmentat una carta que va fer arribar al cap de Govern on s’exposava el seu punt de vista sobre les negociacions entre les quals que no s’hagués concretat un acord de principis sobre les qüestions més importants a resoldre; que no hi hagués un estudi sobre l’impacte o que tampoc s’hagin establert estratègies i objectius nacionals. Arran de la resposta rebuda considera que el cap de Govern “ens ha fet perdre el temps” i que hi ha hagut “demagògia per aparentar que alguna cosa es mou quan en realitat no hi ha cap avenç” i ha demanat desplegar els compromisos de l’acord polític i donar a la ciutadania un missatge “clar”.

Exit mobile version