L’informe sobre les adjudicacions en assessorament lingüístic i idiomes per a treballadors públics fets per empreses (Inlingua) del president del grup Liberal Ferran Costa inclou diferents apartats. S’indica que “fent un càlcul de la suma què ha percebut aquesta empresa per tots els conceptes i per part de totes les entitats parapúbliques esmentades anteriorment, es comprova que l’any que aquesta empresa va percebre una quantitat més elevada, i amb escreix, va ser el 2018, i el segon any va ser el 2015”. Per tant, Inlingua va rebre més adjudicacions de l’administració central quan Ferran Costa estava a l’oposició (2015-2018) que quan els liberlas van entrar a Govern (a partir del 2019). Els dos anys on va rebre més diners per adjudicacions (2015 i 2018) són aquells on Costa era un dels consellers més crítics amb Govern i dels que feia una oposició més dura.
Pel que fa l’assessorament lingüístic “tots els serveis prestats relacionats a continuació s’han adjudicat mitjançant contractació directa, per tractar-se de contractes menors, d’import igual o inferior a 7.500 €. Les correccions lingüístiques s’han contractat directament degut a la urgència amb la qual es requereix disposar de la correcció i tenint en compte que el Servei de Política Lingüística del Govern, per motius de volum de feina, no hi ha pogut donar resposta en algunes ocasions”.
Pel que fa a formació en idiomes s’indica que “l’Administració general subvenciona en llengües estrangeres el coneixement del francès, del castellà i de l’anglès, amb un 70% o un amb un 100% per a la consolidació del nivell i el domini de les llengües estrangeres de coneixement obligatori per al lloc de treball”.
D’acord amb el que estableix el Reglament de Formació en matèria d’idiomes, “el personal de l’Administració general tria voluntàriament l’acadèmia on desitja cursar la formació d’idiomes. Així, presenta una sol·licitud de formació amb el pressupost de l’acadèmia perquè sigui aprovat i una vegada finalitzat el curs ha de presentar el certificat d’assoliment dels coneixements o el nivell assolit perquè
se li aboni l’import de les mensualitats avançades durant l’any acadèmic corresponent, segons el tant per cent aprovat. D’aquesta manera, no és l’Administració general qui liquida a les empreses d’idiomes o les contracta, sinó que són els treballadors públics els que assisteixen lliurement a l’acadèmia que desitgen i contracten el curs, i l’Administració abona els imports corresponents directament al personal”.
Aquest és el llistat de preferències dels alumnes i, per tant, Inlingua va cobrar més que altres perquè va ser la més elegida. Hi ha el 2021 i el 2019.