Andorra Telecom ‘crida’ els adolescents a viure ‘més’ en el món real i aparcar una mica el ‘virtual’

'Viu més enllà de la teva pantalla' és el títol de la campanya

La responsable d'RSE d'Andorra Telecom, Inés Martí, durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

‘Viu més enllà de la teva pantalla’ és el títol que Andorra Telecom ha escollit per a la presentació de la primera campanya encaminada a assolir el benestar digital dels adolescents després de constatar la quantitat d’hores que els joves passen davant dels dispositius mòbils i les noves tecnologies. La iniciativa sorgeix gràcies als resultats de l’estudi impulsat pel ministeri d’Educació i Unicef, el qual determinava que 1 de cada 3 dels 1.600 enquestats dedica més de cinc hores al dia a connectar-se a internet i a les xarxes socials, una xifra que s’eleva fins al 48% dels adolescents durant els caps de setmana.

Així, tal com ha explicat la responsable d’RSE d’Andorra Telecom, Inés Martí, la campanya que s’inicia aquest dimarts en format ‘online’ i ‘offline’ “vol convidar als joves a valorar experiències fora del món virtual i tornar a les experiències del món físic”. L’acció, que s’allargarà durant un mes, consisteix en una il·lustració que presenta diferents personatges amb una alteració en la posició dels ulls motivada per un ús intensiu del mòbil i uns missatges que animen a modificar hàbits. “Busquem crear aquest debat, que els joves vegin el temps que passen davant de les pantalles i poder-los oferir alternatives a aquestes estones”, ha afegit.

Martí ha posat en relleu que el benestar digital és una de les palanques de la missió d’Andorra Telecom. De fet, ha recordat que la companyia porta des del 2012 desenvolupant diferents iniciatives de formació i conscienciació a demanda de les Ampes de les escoles, i des del 2017 es va sumar en la implementació de l’aplicació BResol, una eina de prevenció contra el ciberassetjament que actualment està vigent en cinc centres escolars.

La campanya presentada, per tant, també té com a objectiu que les famílies puguin detectar diferents “senyals d’alarma” que puguin mostrar els seus fills per, posteriorment, “detectar que alguna cosa està passant i fer algun tipus d’actuació”. Els cartells amb els personatges de la campanya es podran veure en diferents marquesines, i també a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació. Pel que fa al format ‘offline’, la imatge incorpora un codi QR que redirigeix a la web d’Andorra Telecom on es pot consultar tota la informació. Malgrat la durada de la campanya, Martí ha informat que l’eslògan ‘Viu més enllà de la teva pantalla’ estarà vigent durant tot l’any i apareixerà en esdeveniments com la Setmana d’internet segura.

Paral·lelament a aquesta acció, la responsable d’RSE d’Andorra Telecom també ha informat que el pròxim 25 de gener està prevista la celebració d’una jornada en la qual participaran, a banda d’Unicef, diferents agents socials com ara la policia, personal de la Batllia o d’Afers Socials, que servirà per posar totes les iniciatives d’aquest àmbit en comú per tal de trobar solucions comunes “i alinear els esforços perquè siguin més eficaços”.

Exit mobile version