Bombers i Peusa tallen la llum als 60 okupes de l’edifici de la Plaça Europa de la Seu

L'acció va tenir lloc dijous a la nit i feia mesos que estaven connectats il·legalment a la xarxa

La Productora Elèctrica Urgellenca (Peusa) ha tallat el subministrament elèctric als pisos de la Plaça Europa on viuen una seixantena d’okupes de forma il·legal des de fa mesos. L’acció va tenir lloc dijous a la nit cap a les nou quan es va fer un desplegament de policia municipal, bombers i tècnics de la companyia elèctrica alturgellenca. Els bombers van desplaçar dos camions perquè calia poder accedir a la part alta dels edificis on es troben les connexions il·legals a la xarxa.

Peusa havia manifestat que la situació dels habitatges acabava sent un problema per a altres usuaris de la xarxa elèctrica que, tot i pagar, acaben tenint problemes de sobresaturació de les línies pel fet que s’han punxat il·legalment els habitatges ocupats.

Els pisos del carrer Europa es van finalitzar fa anys, pèro com va arribar la crisi el projecte se’n va anar en orris i els habitatges van acabar sent ocupats. A poc a poc s’han anat instal·lant grups de gent o famílies i una part important són residents il·legals a Espanya o gent que no està empadronada a la Seu d’Urgell. Els okupes, però es queixen que el tall de llum tindrà un efecte molt negatiu per a les famílies perquè també hi ha infants i sense electricitat no poden escalfar els habitatges.

 

Next Post

Comments 2

  1. Marcel says:

    Vist la indiferència en que ens tracten , de frontera cap abaix els que els hi passi me la repanpinfla !

  2. Portal d'Andorra says:

    El carrer on està la Cafeteria la Pica no és el carrer Europa és el Portal d’Andorra de la Seu d’Urgell. El carrer Europa no existeix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  • Trending
  • Comments
  • Latest