La Federació Andorrana de Futbol (FAF) preveu el reinici de la competició per al 22 de juny i ho fa en un estudi sobre les fases de retorn a l’activitat firmat per Joel López Bercianos, un dels membres més coneguts de l’equip que assessora al ministeri de sanitat al voltant de les decisions en matèria de salut i sobre el retorn a l’activitat dels diferents sectors. El pla de la FAF té quatre fases. La primera ha engegat el 18 de maig amb entrenaments individualitzats en exterior. Durarà fins el 31 de maig. A partir de l’1 de juny s’inicia la segona i es podran fer els entrenaments en instal·lacions esportives en grups reduïts.
La tercera comença l’11 de juny i s’acaba el 21 de juny. Aquí ja es podran fer entrenaments amb grups de vuit a deu jugadors, ja podran interactuar i es permetrà el contacte. Per entrar en aquesta fase caldrà que tots els jugadors hagin passat els tests ràpids en els darrers set dies i una PCR feta com a molt 48 hores abans de començar els entrenaments grupals per detectar si pateixen el coronavirus. La quarta fase s’anomena ‘retorn a la competició’ i comença el 22 de juny. Aquí ja podrà entrenar tota la plantilla (15-20 jugadors) i jugar partits. L’informe de Joel López recull dos escenaris. Un amb un partit per setmana (dissabtes) i un amb dos (diumenges i dimecres). El calendari de competició està fixat entre el 22 de juny i el 31 de juliol, sense especificar quan seria la primera jornada de competició. Per entrar en aquesta fase caldrà haver-se fet el test ràpid en els darrers quinze dies. En cas d’un positiu, tot l’equip haurà de passar una PCR tres dies abans de tornar a l’activitat.

La federació preveu fer PCRs i tests ràpids als prop de 200 jugadors inscrits en la Lliga Nacional de Primera. LA FAF indica que en el document que la realització de competicions en la seva totalitat acaba depenent d’organisme superiors com la UEFA i el Govern.
Gran iniciativa lo dels tests i molt bon projecte! El país estarà totalment desconfinat com no s’ha de poder fer esport i jugar a futbol?
Aquests recursos, sembla que alguns van sobrats de diners, s’haurien de destinar a que els nostres fills puguin anar a la escola.
Els diners que rep la federacio andorrana de fubol es de uefa o fifa. El estat no subenciona res i a mes la federacio de fubol inverteix en el pais amb infrastrutures que donen treball a empreses i equipaments esportius al pais pel futbol i altres. Si a mes fan tests tambe l estat rebra el cost d aquestos. Ho trobo be per tots i pot ajudar economicament a l estat.